Wat is een hospitalisatieverzekering?

Wegenhulp formules

Wegenhulp formules Iedereen die in België woont, is verplicht om een ziekteverzekering af te sluiten. De ziekteverzekering wordt afgesloten bij een ziekenfonds om ervoor te zorgen dat u na het maken van medische kosten geen torenhoge rekeningen ontvangt of zelfs in de schulden komt te zitten. Zo vergoedt de ziekteverzekering een groot deel van de medische kosten die u in Belgische ziekenhuizen en klinieken maakt, zodat u zelf slechts een deel van deze kosten hoef te betalen. Een nadeel van de ziekteverzekering, is het feit dat deze verzekering slechts een deel van de medische kosten dekt die u maakt in Belgische ziekenhuizen en klinieken. Heeft u bijvoorbeeld een dagopname in het ziekenhuis gehad, heeft u een consultatie gehad bij een specialist of heeft u andere medische hulp gekregen waardoor u medische kosten heeft gemaakt, dan wordt slechts 75 procent van de kosten terugbetaald door uw ziekenfonds. Dit betekent dat u 25 procent van de kosten zelf dient te voldoen, waardoor u alsnog een factuur moet betalen na het ontvangen van medische hulp. Wilt u voorkomen dat uw medische kosten hoog oplopen? Dan kunt u een hospitalisatieverzekering afsluiten.  

 

Dek uw kosten met de hospitalisatieverzekering

Als u een hospitalisatieverzekering afsluit, worden de overige medische kosten die u maakt door het ontvangen van medische hulp ook vergoed. Dit betekent dat u zelf niets hoeft bij te dragen als u medische hulp nodig heeft, maar dat alle kosten voor u betaald worden door het ziekenfonds. En zeker omdat medische kosten en snel op kunnen lopen en u van het ziekenfonds met een standaard ziekteverzekering niet alles vergoed krijgt, is het een aanrader om een extra verzekering af te sluiten en op deze manier uw kosten te dekken. Overigens kan de verzekering ook afgesloten als aanvullende verzekering bij reisbijstand, waarbij u medische kosten in het buitenland tevens (deels) vergoed krijgt.ziektenkostenverzekering

 

Kies uit verschillende verzekeringen

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die de aanvullende hospitalisatieverzekering in hun aanbod hebben. Eén van deze aanbieders is Touring, een verzekeringsmaatschappij waarbij u kunt kiezen uit diverse Touring verzekeringen om af te sluiten. Wilt u de beste verzekering vinden? Kies dan voor hospitalisatieverzekering vergelijken en vindt de beste verzekering voor de beste prijs. U kunt de beste verzekering eenvoudig vinden door de diverse aanbieders van de verzekering op een rijtje te zetten, de prijzen van de verzekeringen die zij aanbieden achter de naam te noteren en de goedkoopste en beste verzekering direct af te sluiten.

Wegenhulp formules


Wegenhulp formules