Waarom reisbijstand?

Wegenhulp formules

Als u op vakantie gaat, wordt aangeraden om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Een reisbijstandsverzekering is een verzekering die u afsluit om onvoorziene kosten die u tijdens uw vakantie moet maken, voor een deel of zelfs helemaal te laten vergoeden. Bent u benieuwd in welke situaties de reisbijstandsverzekering een uitkomst kan bieden? Lees dan op deze pagina waarom reisbijstand een goede oplossing is in diverse situaties die op vakantie voor kunnen komen.

 

Waarom reisbijstand: vergoeden van medische kosten

waarom reisbijstandHoewel u er natuurlijk niet vanuit gaat dat er iets gebeurt als u op vakantie bent, kan het toch voorkomen dat u te maken krijgt met een vervelend ongeluk. Zo kunt u een ongeluk krijgen als u onderweg bent naar uw vakantiebestemming, maar kunt u ook eenmaal op uw vakantiebestemming te maken krijgen met een vervelend ongeluk. Moet u na dit ongeluk naar de dokter of naar een ziekenhuis om medische hulp te ontvangen? Dan zorgt de reisbijstandsverzekering ervoor dat een deel van deze kosten of het volledige bedrag van deze kosten vergoed worden, zodat u geen torenhoge facturen ontvangt na thuiskomst. Medische hulp in het buitenland kan vrij prijzig zijn, maar de verzekering voorkomt dat u deze hoge kosten helemaal alleen moet dragen.  

 

Waarom reisbijstand: kosten door pech onderweg

Een andere situatie waarbij u gebruik kunt maken van de Touring verzekeringen voor reisbijstand, is als u pech krijgt met uw auto als u op vakantie bent. Staat u aan de Italiaanse grens als uw auto plotseling begint te roken of helemaal stopt met rijden? Dan kunt u gebruik maken van uw verzekering om (een deel van) de kosten van de reparatie van uw auto te vergoeden. En sluit u een uitgebreide verzekering af, dan kunt u zelfs een vervangende auto krijgen voor de rest van uw vakantie.  

 

Waarom reisbijstand: andere onvoorziene kosten

Naast het vergoeden van medische kosten en reparatiekosten voor uw auto, kan de kortlopende reisbijstand of doorlopende reisbijstand ook andere onvoorziene kosten vergoeden. Hierbij kunt u denken aan de kosten die u moet maken omdat uw vliegmaatschappij uw koffer kwijtraakt of de kosten die u moet betalen omdat uw koffer uit de auto gestolen is. Kiest u voor reisbijstand afsluiten, dan zijn deze kosten in ieder geval niet (volledig) voor uw rekening. En omdat dit soort kosten al snel erg hoog op kunnen lopen, kan het zeker prettig zijn om een verzekering te hebben waar u op terug kunt vallen.  

 

Reisbijstand voor wie?

Bedenkt goed welke reisbijstandsverzekering u afsluit. Bent u alleen of twee individuele volwassenen, dan is een persoonlijke reisbijstandsverzekering een goede optie. Heeft u een gezin, dan is de reisbijstandsverzekering voor het hele gezin voor u de beste keuze. Verder is reisbijstand voor iedereen en overal ter wereld beschikbaar, wel moet u er rekening mee houden dat u de juiste verzekering voor uw situatie afsluit. Een reisbijstandsverzekering voor een persoon heeft het gezin niet veel aan. Omgekeerd heeft een vrijgezelle man niets aan een reisbijstandsverzekering voor het hele gezin. Los hiervan moet u natuurlijk wel naar het buitenland op vakantie gaan, anders heeft u sowieso niets aan de verzekering.


Wegenhulp formules