Waarom een annulatieverzekering aan te raden is

Wegenhulp formules

Reisbijstand formules Mocht u onverhoopt niet op vakantie kunnen of moet u deze afbreken, bijvoorbeeld vanwege ziekte of overlijden van een familielid, dan biedt een annulatieverzekering bescherming tegen de kosten die u maakt als u uw vakantie noodgedwongen moet onderbreken. Deze moet u afsluiten voordat u op reis gaat. Een annuleringsverzekering kan worden afgesloten voor elk type vakantie. Of dat nu gaat om een weekendje weg binnen Belgie, een vakantie met de auto binnen Europa of om een verre vliegreis. Let wel: een dergelijke annuleringsverzekering is niet hetzelfde als een reisbijstandsverzekering. Wij adviseren alle reizigers altijd om een reis- en annulatieverzekering af te sluiten. Dan weet u zeker dat u onbezorgd en goed verzekerd op vakantie kunt gaan. Zoals er verschillende reisverzekeringen zijn, zijn er ook verschillende annulatieverzekeringen. Wat de beste annulatieverzekering is, is niet te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van uw eigen situatie. Reist u vaak of slechts eenmaal per jaar? Heeft u kinderen of niet? Dit zijn allemaal zaken die meespelen bij het afsluiten van een annuleringsverzekering. In dit bericht gaan we dieper in op deze vragen.  

 

Touring annulatieverzekering

Hoewel we niet kunnen zeggen wat de beste annulatieverzekering is in uw geval, kunnen we wel een verzekeraar aanbevelen, namelijk de verzekering van Touring. Touring verzekeringen is dé Belgische specialist op het gebied van reisbijstand, pechverhelping, annulatie en bagageverzekeringen. Bij Touring verzekeringen kunt u voor werkelijk elk type reis een geschikte verzekering vinden. Bent u op zoek naar een reis annulatieverzekering Bij het vergelijken van reisbijstandsverzekeringen komt Touring Verzekeringen er opvallend goed uit. Niet echt verwonderlijk daar Touring de de specialist in reis- en bijstandsverzekeringen, in eigen land en het buitenland. Bij Touring Verzekeringen kunt u terecht voor tijdelijke reisbijstand of voor een geheel jaar. Daarbij is het ook mogelijk om een reisverzekering samen met een reisannulatieverzekering af te sluiten voor een individu of een gezin.  

 

Antwoord op vragen

Even terug naar de beginvragen. Wat is een annulatieverzekering en wanneer is het afsluiten ervan nodig? Om te beginnen met de laatste vraag: ja, een annuleringsverzekering is nodig. Er zijn heel veel mensen die geen annuleringsverzekering afsluiten omdat men altijd denkt “Wij gaan toch wel op vakantie”. Maar stel dat u ziek wordt, er een natuurramp gebeurt op locatie of op de vakantie zelf gaat iets mis waardoor u de reis moet afbreken. Bijvoorbeeld door ziekte of een sterfgeval in de familie. Dat zijn heel trieste en vervelende zaken en die niet vervelender moeten worden omdat u dan ook nog eens veel geld kwijt bent. Zonder een reisannulatieverzekering zou u geen geld terug krijgen. Met een annuleringsverzekering krijgt u wel een deel van de kosten terug. Hoeveel dat is, is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Daarnaast kan een dergelijke reisbijstand ook de verloren gegane vakantiedagen vergoeden.  

 

Keuzes

U heeft verschillende keuzes uit annulatieverzekeringen. Waar u uw annulatieverzekering wilt afsluiten, bepaalt u zelf, maar neem in uw overweging in ieder geval ook het aanbod van Touring Verzekeringen mee. Wees er in ieder geval van overtuigd dat een annulatieverzekering noodzakelijk is als u op vakantie gaat en u wilt niet geconfronteerd worden met onverwachte kosten door onverwachte omstandigheden. U kunt kiezen voor de verzekering die bij u past. Bijvoorbeeld een annulatieverzekering voor één reis. Houdt u vaker per jaar vakantie, ga dan voor een annulatieverzekering voor een heel jaar.Overweeg ook of een andere verzekering nog zinvol is. Zoals een bagageverzekering (zeker verstandig bij vliegvakanties), reisbijstand of wegenhulp voor pechhulpverlening aan uw auto. Reisbijstand formules


Wegenhulp formules