Touring Annulatieverzekering

 
No Stop Full
135,50per Jaar
No Stop Relaxed
83per Jaar
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1500/p
€ 1500/p
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 2500/p
€ 1500/p
Annulatieverzekering
Terugbetaling
€ 1500/p
---
Franchise
Nee
€ 50/p
 Meer infoMeer info
 
No Stop Tempo
33
Annulatieverzekering
Franchise
Nee
Terugbetaling
€ 1000/p
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 1000/p
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1000/p
 Meer info

Als u een vakantie plant en deze betaalt, bent u natuurlijk van plan om de geplande reis daadwerkelijk te gaan maken. Echter, helaas kunnen er altijd vervelende situaties ontstaan waardoor u niet meer op vakantie kunt en uw reis moet annuleren. Heeft u in dit geval geen annulatieverzekering, dan bent u een groot deel of zelfs het gehele bedrag van uw vakantie kwijt. Zo kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met het overlijden van een naaste, een ziekte waardoor u niet meer op vakantie kunt of een verandering in de werksituatie waardoor u uw vakantie af moet zeggen. Gaat u op vakantie en wilt u voorkomen dat u al uw ingelegde geld kwijt bent als u niet meer kunt gaan? Sluit dan een annulatie-verzekering af. Een dergelijke verzekering wordt ook wel een annuleringsverzekering genoemd. Meer over waarom het afsluiten van annulatieverzekering voor een reis, leest u op deze pagina.  

 

Wat is een annulatieverzekering?

Een annulatie-verzekering sluit u altijd af voor u op reis gaat. Zo kunt u een verzekering afsluiten voor een heel jaar, maar ook voor één reis. U kunt zelf kiezen voor welke mogelijkheid u kiest, maar u dient er wel rekening mee te houden dat u de verzekering altijd af moet sluiten voor u daadwerkelijk op vakantie gaat. Dit geldt zowel voor de verzekering voor één reis, als voor de verzekering voor een heel jaar. Bij de Belgische verzekeraar Touring is het eenvoudig om een complete annuleringsverzekering af te sluiten. Het gaat hier om een dekking voor alle prive-reizen naar het buitenland. Indien de annuleringsverzekering een buitenlandse reis betreft dan geldt de dekking van de Touring annulatieverzekering voor reizen in het geval deze in waarde meer dan € 150,- per persoon of € 250,- kosten. Overigens is de dekking van Touring ook geldig bij reizen in België indien de reis meer dan 3 nachten betreft. Als u een annulatieverzekering reis heeft afgesloten en u kunt door omstandigheden toch niet op vakantie, dan krijgt u een deel van het bedrag dat u betaald heeft voor uw vakantie terug. In sommige gevallen zijn dit alle kosten, maar soms betreft het ook slechts een deel van de kosten. Hoeveel u terugbetaald krijgt, is afhankelijk van de annuleringsverzekering die u heeft afgesloten. Heeft u een vrij voordelige vakantie geboekt en betaald, dan is de kans groot dat u het gehele bedrag terugkrijgt. Heeft u een dure vakantie geboekt en betaald, dan kan er waarschijnlijk een groot deel van de kosten van uw vakantie vergoed worden met de annulatieverzekering reis. Daarnaast kan een reisannulatieverzekering ook verloren dagen van uw vakantie vergoeden. Had u door omstandigheden niet de mogelijkheid om op de geboekte dag te vertrekken, maar bent u later gegaan en heeft u hierdoor vakantiedagen misgelopen? Dan krijgt u hier een vergoeding voor als u een reisannulatieverzekering afgesloten heeft. Tot slot kan een reisannulatieverzekering niet alleen kosten vergoeden voor een gemiste vakantie of voor enkele gemiste dagen van de vakantie, maar krijgt u met een annuleringsverzekering ook direct een zogeheten bagageverzekering. Is uw bagage kwijtgeraakt door hotelpersoneel, is uw bagage gestolen uit uw auto of is de vliegmaatschappij uw bagage kwijtgeraakt? Dan kunt u beroep doen op de bagageverzekering om een bepaald bedrag van uw verloren bagage terug te krijgen.  

 

Touring Verzekeringen

Touring is een populair aanbieder op het gebied van annuleringsverzekeringen. Zo kunt u bij deze verzekeraar de Touring annuleringsverzekering afsluiten, waardoor u en uw gezin recht hebben op terugbetaling van kosten bij annulering van uw reis, vergoeding van gemiste vakantiedagen en vergoeding van verloren bagage. En omdat Touring Verzekeringen diverse annulatieverzekeringen aanbiedt, kunt u zelf kiezen welke verzekering bij u past. Zo kunt u onder andere zelf kiezen of u de annulatieverzekering Touring afsluit voor een heel jaar, of voor één enkele reis. Gaat u vaker in het jaar op vakantie, dan wordt aangeraden om voor de annuleringsverzekering voor het gehele jaar te kiezen. Gaat u eens per jaar op reis, dan kiest u simpelweg voor de annuleringsverzekering voor één reis. Kiest u voor een verzekering voor één reis, dan heeft u de keuze uit één complete annulatieverzekering Touring en kiest u voor een verzekering voor een jaar, dan kunt u kiezen uit twee verzekeringen. Het kan natuurlijk ook handig zijn om een andere verzekering van touring af te sluiten als u naar het buitenland gaat. Hierover meer in de volgende alinea. 

 

De annuleringsverzekeringen van Touring

Daarbij is Touring ruim in de opvatting om wat voor reis of vakantie het gaat. De meeste reizen vallen onder de dekking. Denk aan vakanties die geboekt worden via een reisagentschap of via internet. De reisformules die worden gedekt door Touring zijn reizen zoals een citytrip, cruise, autovakantie of vliegreis. Voor de beste dekking is het aan te raden om een eventuele annuleringsverzekering te combineren met Touring Reisbijstand en Touring Wegenhulp (indien uw vakantie met de wagen is). Eerstgenoemde, touring reisbijstand, dekt eventuele kosten die voortkomen uit onvoorziene problemen. Deze reisverzekering van touring is ook doorlopend of voor eenmalig af te sluiten. Touring Wegenhulp is onmisbaar voor elke autovakantie. Indien u onverhoopt met autopech te maken krijgt bent u met Touring voorzien van solide en betrouwbare pechverhelping. Deze pechverhelping geldt voor België of binnen 40 Europese en aangesloten landen (afhankelijk van uw pakket). Een interessante combinatie is natuurlijk die van reisbijstand en pechverhelping aangevuld met een gedegen annuleringsverzekering. Wij adviseren u om wel op te letten bij het afsluiten van een annulatieverzekering alsook Touring Reisbijstand en Touring Wegenhulp. Indien u vaker per jaar op reis gaat is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Tevens is het mogelijk om reisbijstand voor één persoon of voor een heel gezin af te nemen. Wel zo handig als u met uw gezien op vakantie gaat. Touring pechverhelping kunt u afsluiten voor minimaal een jaar. Reist u enkel binnen België dan volstaat pechverhelping binnen België. Indien u met de wagen voor een reis binnen Europa reist dan is Touring Pechverhelping Europa de oplossing. Afhankelijk van de dekking krijgt u binnen de 40 Europese en aangrenzende landen hulp bij pech en in de meeste gevallen ook een vervangwagen.  

 

World Assistance Card: altijd meenemen Naast het afsluiten van een Touring reisverzekering, wordt ook aangeraden om u goed voor te bereiden op uw vakantie door ook uw World Assistance Card in te pakken. Deze kaart wordt ook wel de Mutaskaart genoemd en is een handig geheugensteuntje voor een snel contact met alarmcentrale Mutas.

 

 
No Stop Full
135,50per Jaar
No Stop Relaxed
83per Jaar
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1500/p
€ 1500/p
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 2500/p
€ 1500/p
Annulatieverzekering
Terugbetaling
€ 1500/p
---
Franchise
Nee
€ 50/p
 Meer infoMeer info
 
No Stop Tempo
33
Annulatieverzekering
Franchise
Nee
Terugbetaling
€ 1000/p
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 1000/p
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1000/p
 Meer info