Stappenplan: reisverzekering berekenen

Wegenhulp formules

Als u een reisverzekering gaat afsluiten, komt u er al snel achter dat er vele verschillende soorten verzekeringen zijn. Zo kunt u bij het afsluiten van een verzekering kiezen voor de Touring Reisbijstand verzekering, maar heeft u ook de mogelijkheid om de Allianz Assistance BE verzekering af te sluiten. Deze verzekeringen hebben niet alleen andere dekkingen, maar hebben bovendien allebei een andere prijs. Bent u benieuwd wat u ongeveer moet betalen voor uw perfecte reisverzekering? Raadpleeg dan het stappenplan in dit artikel voor reisverzekering berekenen en u weet precies wat de kosten van uw reisbijstandsverzekering zullen bedragen.  

 

Stap 1: bepaal wat u nodig heeft

reisverzekering berekenenDe belangrijkste stap van reisverzekering berekenen, is het bepalen wat u nodig heeft bij het afsluiten van een verzekering. Heeft u alleen een annulatieverzekering nodig, zodat u uw vakantie altijd kunt annuleren als de omstandigheden hierom vragen? Dan dient u op zoek te gaan naar een voordelige annulatieverzekering. Heeft u naast een annulatieverzekering ook wegenhulp in het buitenland nodig, omdat u met een (oude) auto op vakantie gaat? Dan is het belangrijk om een verzekering te zoeken die u pechbijstand in het buitenland biedt. En heeft u ook behoefte aan de vergoeding van medische kosten als u een ongeluk krijgt in het buitenland? Dan dient u hier ook aan te denken bij het afsluiten van een reisverzekering. Bedenk ook of u een reisverzekering voor een persoon nodig heeft of dat u een reisbijstandsverzekering voor het hele gezin wilt afsluiten.  

 

Stap 2: bepaal welke looptijd uw verzekering moet hebben

Als u eenmaal weet wat u nodig heeft in uw verzekering, is het belangrijk om te bepalen wat de looptijd van uw verzekering moet zijn. Wilt u het gehele jaar verzekerd zijn? Dan kunt u kiezen voor doorlopende reisbijstand. Gaat u dit jaar één keer op vakantie en is een verzekering voor deze vakantie voldoende, dan is de looptijd van de kortlopende reisbijstand perfect voor u.  

 

Stap 3: bekijk diverse verzekeringen

reisverzekering vergelijkenAls u precies weet wat u nodig heeft en hoe lang u dit nodig heeft, kunt u verzekeringen van diverse aanbieders gaan vergelijken voor reisverzekering berekenen. Vaak kunt u op de websites van verzekeringsmaatschappijen precies zien wat een reisverzekering precies te bieden heeft en wat een reisverzekering kost, dus het vergelijken van diverse aanbieders hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Schrijf de namen van de diverse aanbieders op een papiertje, schrijf naast de namen welke verzekeringen zij bieden en welke dekking deze verzekeringen hebben en vergeet ook niet om de prijs van de verzekering te vermelden. Heeft u dit gedaan, dan kunt u de verzekeringen vergelijken en de beste verzekering uitkiezen.   Geeft de verzekeringsmaatschappij niet precies aan wat een samengestelde reisverzekering met bijvoorbeeld annulatieverzekering en pechbijstand gaat kosten? Reken dit dan zelf uit door middel van reisverzekering berekenen op de website van de aanbieder en u heeft de kosten zo achterhaald. Reisbijstand formules


Wegenhulp formules