Risico op autopech? Kies voor de autobijstand verzekering

Wegenhulp formules

Wegenhulp formules Als u een oudere auto rijdt, heeft u over het algemeen meer risico op autopech. Dit komt omdat uw auto in dit geval meer kilometers heeft afgelegd dan een nieuwe of relatief nieuwe auto, waardoor er sprake is van meer slijtage en er dus meer risico op autopech is. Wel moet gezegd worden dat goed onderhoud van uw auto de kans op pech onderweg significant verkleint. Toch wordt een auto naar verloop van jaren slechter en is het risico om een met pech langs de weg te komen te staan haast onvermijdelijk. Rijdt u ook in een oudere auto en wilt u het risico op autopech zo veel mogelijk opvangen? Ga dan niet alleen regelmatig naar de garage, maar kies ook voor een autobijstand verzekering. Zo weet u dat, in geval van autopech, u snel door een vakkundig wegenwachter wordt geholpen. Met een verzekering voor wegenwacht staat u er nooit alleen voor. Meer over deze verzekering, leest u in dit artikel.  

 

Wat dekt de autobijstand verzekering?

Als u een verzekering afsluit voor autopech onderweg, profiteert u van twee voordelen. Het eerste voordeel van de verzekering, is het feit dat u altijd snel geholpen wordt als u te maken heeft met autopech. Zo hoeft u nooit lang aan de kant van de weg te staan met uw kapotte auto, maar wordt u al snel ondersteund door de Belgische wegenwacht als u een telefoontje heeft gepleegd naar Touring wegenhulp. Een ander voordeel is dat de kosten van uw autopech voor een groot deel of zelfs helemaal worden vergoed, waardoor u zelf zo min mogelijk geld kwijt bent aan uw kapotte auto. Wat de dekking van een pechverhelping verzekering voor de auto precies is, is afhankelijk per verzekering. Kiest u een standaard verzekering, dan worden zaken als bandenproblemen, technische mankementen, lekke band onderweg en motorpech vaak vergoed door de verzekeraar. Heeft u een wat meer uitgebreide verzekering, dan krijgt u ook een vervangwagen als u niet meer verder kunt rijden met uw auto. Om te achterhalen wat er precies onder de dekking van een verzekering valt, kunt u dit eenvoudig controleren op de website van de betreffende verzekeraar of verzekering.  

 

Ontspannen rijden: risico op autopech verkleinen

Wilt u wat meer ontspannen de weg op met uw oude auto? Risico op autopechVerklein dan het risico op autopech door regelmatig met uw auto naar de garage te gaan voor onderhoud en sluit een verzekering af om eventuele problemen alsnog eenvoudig op te lossen. Op deze manier voorkomt u niet alleen dat u lang moet wachten als u autopech heeft en hoge rekeningen moet betalen om de reparatie van uw auto te vergoeden, maar gaat u bovendien meer ontspannen de weg op met uw oudere auto.  

 

Met oudere auto op vakantie

Gaat u met een oudere auto op vakantie naar het buitenland. wegenwacht service buitenlandDan is het helemaal verstandig om een wegenwacht verzekering af te sluiten. Oudere auto's hebben regelmatig problemen met de zomerhitte. Gaat u een grote afstand rijden of komt u langdurig in de file te staan bij hoge buitentemperatuur, dan is de kans op oververhitting enorm groot. Houdt dan ook altijd uw warmte en oliemeter in de gaten om te zien of de auto goed blijft functioneren. Merkt u dat de auto oververhit raakt dan kunt u de ramen openzetten en de verwarming maximaal aanzetten. Hierdoor raakt de auto eerder haar warmte kwijt. Of u kunt ervoor kiezen om de auto stil te zetten. Rijdt u echter met oververhitting door dan kan het zijn dat u met pech langs de weg komt te staan. Een verzekering bij de wegenwacht is dan wel zo fijn, zij kunnen u wegslepen en het het probleem verhelpen of u voorzien van een vervangwagen. Tevens zorgen zij voor reparatie, handig want het kan goed zijn dat u de taal niet spreekt en/of geen betrouwbare garage weet te vinden. De wegenwacht heeft door heel Europa contracten met betrouwbare garagebedrijven en kan via deze altijd garanderen dat uw auto netje gemaakt wordt of terug naar België wordt verzonden. Wegenwacht service buitenland en Europa is dus onmisbaar wanneer u met een oudere auto op vakantie gaat.

Wegenhulp formules    


Wegenhulp formules