Reisbijstandsverzekering

 

 

Reisbijstand voor één persoon:

 
 
 

 

 

Reisbijstand voor gezin:

 
 
 

 

 

VOORDELIGE COMBINATIE

Pechverhelping + reisbijstand:

 
 
 

 

 

Annulatieverzekering:

 

 

 

 

Als u op reis gaat, kan er van alles mis gaan. Om ervoor te zorgen dat u bij eventuele problemen zo snel mogelijk geholpen wordt is het aan te raden om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Met een dergelijke reisbijstand, bijvoorbeeld die van Touring, kunt u snel weer genieten van uw welverdiende vakantie. Reisbijstand van Touring kan worden gezien als bijstand in het geval van problemen, medische klachten of bij pech onderweg. Voor u op vakantie gaat is het belangrijk om de juiste reisbijstandsverzekering af te sluiten. Meer over het afsluiten van een dergelijke verzekering, leest u op deze pagina.

 

Wat is een reisbijstandsverzekering?

Touring ReisbijstandsverzekeringEen reisbijstandsverzekering is een vrij brede verzekering, die in feite bijna alles dekt wat er met u of met uw voertuig kan gebeuren als u op reis gaat. Het is belangrijk om goede reisbijstand af te sluiten omdat uw reguliere ziekenfonds verzekering vaak niet volstaat voor uw vakantie. Weliswaar bent u bij wet verplicht om aangesloten te zijn bij een ziekenfonds, toch voorzien de meeste fondsen in een beperkte medische dekking voor het buitenland. Het maakt daarbij niet uit of u in een Europees of ander land op vakantie gaat. In de basis is uw ziekenfonds verplicht om de “basiskosten van de medische verzorging” op zich te nemen. Dat betekent dus dat eventuele aanvullende kosten niet door uw ziekenfonds worden vergoed. Om die reden is het belangrijk om een reisbijstandsverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld bij Touring. Zo dekt Touring reisbijstand de hospitalisatie kosten die u maakt na een ongeluk op de weg, ambulante medische kosten waar u tijdens uw reis mee te maken krijgt, terugbetaling van medische kosten die in België gemaakt worden, skibijstand en zelfs natuurrampen. Touring reisbijstand dekt ook zaken als een medische vlucht, het opsturen van bagage in geval van diefstal of verlies, of een vervroegde terugkeer naar huis in geval van een overlijden van een naaste.

Touring PechbijstandDaarnaast kunt u niet alleen uzelf verzekeren met een reisbijstandsverzekering, maar ook het voertuig waarmee u op reis gaat. Zo heeft u met reisbijstand recht op pechverhelping en/of sleping van uw voertuig binnen Europa, maar kunt u ook een vervangend voertuig krijgen als uw voertuig niet direct gerepareerd kan worden. Touring Wegenhulp is een goede keuze waar het gaat om pechverhelping. Het is mogelijk om pechverhelping af te sluiten voor een reis binnen Europa of binnen België alsook voor een kortlopende vakantie. Indien u met pech onderweg te maken krijgt dat bent u met het netwerk van Touring wegenhulp binnen de kortste keren weer op weg naar uw bestemming. Kortom: reisbijstand beschermt u niet alleen persoonlijk, maar beschermt ook uw auto voor een zorgeloze vakantie.

 

 

 

 

Touring Reisbijstand

Touring ReisbijstandEén van de grootste en populairste aanbieders op het gebied van reisverzekeringen en reisbijstand in België, is Touring Verzekeringen. Deze aanbieder biedt namelijk het zogeheten Touring Reisbijstand aan: een reisbijstandsverzekering voor iedereen die in België woont en zichzelf graag wat beter wil beschermen op het moment dat hij of zij op vakantie gaat, de ideale reisverzekering dus.

 

Bij het afsluiten van een Touring Reisbijstand verzekering, kunt u kiezen uit twee opties:

  1. De reisbijstand voor één persoon.
  2. De reisbijstand voor een gezin.

Gaat u in uw eentje op reis, dan kiest u voor de reisbijstand voor één persoon. Reist u met meerdere personen, dan kunt u deze personen allemaal beschermen door middel van de reisbijstand voor een gezin. In dit geval bent u niet alleen beschermd bij pech of ongelukken, maar ook de andere passagiers in uw auto. Tevens bent u met deze reisverzekering verzekerd tegen eventuele ongemakken die u of uw gezin ondervinden tijdens de vakantie. De Touring reisbijstand heeft een wereldwijde dekking en vergoed in de meeste gevallen alle hospitalisatiekosten, ambulante medische kosten en de terugbetaling van medische kosten bij terugkomst in België. Tegelijkertijd voorziet deze reisbijstandsverzekering ook bij pech onderweg. Let wel: het gaat hier om pechverhelping Europa. Waar Touring reisbijstand een wereldwijde dekking heeft waar het gaat om medische zaken is de pechverhelping alsook de vervangwagen alleen van toepassing binnen Europa.

Binnen deze twee mogelijkheden biedt Touring Reisbijstand ook nog de optie om een doorlopende of een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Voor personen die vaak in het buitenland zijn is het aan te raden om reisbijstand voor het hele jaar af te sluiten. Voor mensen die slechts een keer per jaar naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie, volstaat Touring reisbijstand voor één reis.

 

Touring Annulatieverzekering: voor als uw vakantie plotseling niet doorgaat

De Belgische verzekeraar Touring biedt tevens een annulatieverzekering aan: Touring annulatieverzekering. U sluit een annulatieverzekering af om ervoor te zorgen dat u het ingelegde geld van uw vakantie terugkrijgt, mocht deze vakantie plots niet doorgaan. Heeft u bijvoorbeeld een vakantie op de planning staan, maar krijgt u te maken met ziekte, het overlijden van een naaste of een ontslag? Dan kunt u een beroep doen op de annulatieverzekering van Touring om ervoor te zorgen dat uw ingelegde geld niet verloren gaat.

 

De voordelen van  Touring Reisbijstand 

Door een reisverzekering van Touring af te sluiten, gaat u altijd goed voorbereid op weg. Hoewel u er misschien geen rekening mee houdt, kunt u namelijk ook op vakantie te maken krijgen met vervelende situaties en kunt u ook op vakantie behoefte hebben aan ondersteuning van een verzekeraar. Om ervoor te zorgen dat u deze ondersteuning kunt krijgen als u deze nodig heeft, sluit u een reisverzekering af bij Touring. Het fijne aan Touring annulatieverzekering is dat het van toepassing is op alle soorten vakanties. Van citytrips, tot cruises tot clubs. Daarbij geldt de annulatieverzekering voor alle typen voertuigen zoals een vliegtuig en auto. Omdat deze specifieke reisverzekering ook de compensatie biedt in het geval van diefstal of verlies van bagage is het een mooie aanvulling op de Touring Reisbijstand.

 

Enkele voordelen van een Touring reisverzekering, zijn de volgende:

  • U krijgt altijd direct hulp als u problemen ervaart tijdens uw vakantie.
  • U heeft recht op pechverhelping, ook in het buitenland.
  • U krijgt een goede verzekering voor een aantrekkelijke prijs.
  • U heeft altijd contact met behulpzame en klantvriendelijke medewerkers van Touring.
  • U krijgt altijd hulp van wegenwachters met ervaring en de juiste opleiding.
  • U kunt 7 dagen per week gebruik maken van de reisverzekering, 24 uur per dag.

Kortom: als u op zoek bent naar een brede, duidelijke en eerlijke reisverzekering voor een aantrekkelijke prijs, kiest u voor de reisverzekering van Touring.