Reisbijstand voor één persoon

Als u op vakantie gaat, moet u aan veel dingen denken. Zo dient u uiteraard vervoer en een accommodatie te regelen en alle bagage mee te nemen, maar u moet ook niet vergeten om een reisbijstand verzekering af te sluiten. Met reisbijstand wordt u namelijk beschermd door middel van een goede verzekering als u op reis gaat, zodat u ook op vakantie profiteert van een goed vangnet als er sprake is van onvoorziene problemen. Binnen België zijn er verschillende aanbieders die reisbijstand aanbieden, de verzekeraar Touring is er daar een van. Hieronder vertellen we u meer over reisbijstand in het algemeen en de diensten van Touring in het bijzonder.

 

Wat houdt reisbijstand in?

Een reisbijstandsverzekering is een vrij brede verzekering, waarmee u verzekerd bent voor kosten en schade die u maakt als u op vakantie te maken krijgt met vervelende situaties. Deze situaties kunnen uzelf betreffen of bijvoorbeeld het voertuig waarmee u op reis gaat, bijvoorbeeld als deze kapot gaat. Over het algemeen bestaat Touring reisbijstand dan ook uit twee delen, namelijk:

  • Een verzekering voor u als persoon, waarbij u bijvoorbeeld verzekerd wordt voor hospitalisatie kosten, ambulante medische kosten, skibijstand, natuurrampen en terugbetaling van medische kosten in België.
  • Een verzekering voor uw voertuig, waarbij uw voertuig wordt verzekerd voor pechverhelping in de vorm van herstel van uw auto, versleping van uw auto en een vervangend voertuig, indien uw auto niet direct opgestart kan worden.

Meer over beide delen van Touring reisbijstand, leest u in onderstaande alinea’s.  

 

Een reisbijstand verzekering voor u als persoon

Als u op reis gaat, kan er van alles gebeuren. Zo kunt u onderweg te maken krijgen met een auto-ongeluk, waardoor u te maken krijgt met letsel en een hospitalisatie bezoek in het buitenland. Ook kunt u te maken krijgen met een ongeluk als u al op vakantie bent, waardoor u bijvoorbeeld eerste hulp moet krijgen en dus kosten moet maken. Om te voorkomen dat deze kosten hoog oplopen en u plotseling te maken krijgt met medische kosten in het buitenland en hoge rekeningen, sluit u een verzekering af voor u op vakantie gaat. Touring reisbijstand voor één persoon is speciaal bedoeld voor individuele reizigers. In de volgende alinea leest u meer over de verschillende reisbijstandsverzekeringen die u af kunt sluiten bij Touring in België.

 

Touring Verzekeringen: een groot aanbieder van reisverzekeringen

Eén van de grootste aanbieders op het gebied van reisverzekeringen, is Touring Verzekeringen. Deze Belgische verzekeraar biedt zowel kortlopende als langdurige verzekeringen. Touring Verzekeringen wordt ook wel Touring genoemd: een organisatie die al vele jaren gespecialiseerd is in het aanbieden van brede reisbijstandsverzekeringen, voor een aantrekkelijke prijs. Zo kunt u bij Touring Verzekeringen niet alleen terecht voor een rechtsbijstandverzekering, maar ook voor de zogeheten Reisbijstand Touring: een reisbijstandsverzekering met een brede dekking en voor aantrekkelijke prijs. Deze Belgische verzekeraar heeft, speciaal voor individuele reizigers, een dienstenpakket ontwikkeld. Als u Reisbijstand Touring afsluit voor het gehele jaar, kunt u kiezen uit de Touring reisverzekering Traveller Relax verzekering en uit de Touring reisverzekering Traveller Full verzekering. De Traveller Relax verzekering is het meest geschikt voor reizigers die meer dan een keer per jaar naar het buitenland gaan. Dit pakket biedt een basisdekking voor veel algehele problemen die u op uw reis kunnen overkomen. Het gaat bij de Traveller Relax om een jaarlijkse reisbijstand welke een wereldwijde dekking heeft. Overigens is deze verzekering voor reizen van maximaal 3 maanden. Indien u dus buiten Europa verblijft en in onvoorziene problemen raakt dan wordt u zonder meer geholpen door Touring. De Traveller Full reisbijstandsverzekering is geschikt voor individuen die meer dan een keer per jaar naar het buitenland gaan. Waar de Touring Traveller Relax dekking biedt voor maximaal 3 maanden biedt de Traveller Full het gehele jaar dekking. Daarmee is deze Touring reisbijstand geschikt voor lange reizen of verblijven buiten België. Indien u veel met de wagen reist is het aan te raden om een extra “voertuig supplement” af te sluiten. Daarmee bent u in 40 Europese landen verzekerd voor pechverhelping indien u autopech heeft. Bij de Traveller Full zijn er verder geen beperkingen op de leeftijd van uw wagen, ook auto’s van vele jaren oud zijn verzekerd. Kortom: bij beide verzekeringen krijgt u niet alleen bijstand als u zelf te maken heeft met schade, maar ook als uw voertuig te maken heeft met schade in de vorm van pechverhelping Touring.

 

reisbijstand één persoon

 

Reisbijstand voor een enkele reis 

Overigens biedt Touring ook reisbijstand voor individuen die slechts een enkele reis naar het buitenland gaan. Voor meer informatie over die verzekering verwijzen wij u naar de website van Touring verzekeringen.

 

Pechverhelping en reisbijstand verzekering voor uw voertuig

Pechverhelping van Touringz

Zeker als u met de auto op vakantie gaat en veel kilometers maakt, loopt u het risico dat u pech krijgt met uw auto. Omdat u natuurlijk niet te lang stil wil staan aan de kant van de weg en bovendien niet te veel kosten wil maken om uw auto weer op gang te krijgen, wordt daarom aangeraden om een verzekering af te sluiten voor u op vakantie gaat. In dit geval profiteert u namelijk van pechverhelping buitenland, het verslepen van uw auto en een vervangend voertuig indien u hier behoefte aan heeft. Touring Wegenhulp sluit naadloos aan bij de andere reisbijstandsverzekeringen van het bedrijf. Bent u van plan om met de wagen naar het buitenland te gaan voor een vakantie dan is een combinatie tussen Touring Wegenhulp, Touring Reisbijstand en Touring annulatieverzekering nog zo gek niet. De wegenhulp diensten van deze Belgische verzekeraar zorgen voor hulp bij pech onderweg in 40 Europese en aangrenzende landen. Bij zowel de Traveller Relax als de Traveller Full kunt u voor een kleine meerprijs pechverhelping voor een persoon afsluiten. Overigens is het prijstechnisch interessant om een combinatie tussen pechverhelping en reisbijstand af te sluiten.