Reisbijstand voor een gezin

Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid op reis gaat, dient u een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt namelijk onverwachte kosten die u eventueel kunt maken op vakantie, bijvoorbeeld omdat u gebruik moet maken van medische hulpverlening in het buitenland of omdat u pech krijgt met uw auto. Daar u met een reisbijstand voor een gezin een geheel gezin kunt verzekeren, gaat u met uw gehele gezin goed voorbereid op vakantie en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele onverwachte kosten. Meer over reisbijstand voor een gezin in het algemeen en de Touring Reisbijstand in het bijzonder, leest u op deze pagina.

 

Diverse aanbieders van reisbijstand voor een gezin

Als u reisbijstand wil afsluiten voor u op vakantie gaat, kunt u kiezen uit de verzekeringen van diverse aanbieders. Echter, niet alle aanbieders bieden een uitgebreid en aantrekkelijk geprijsd pakket voor reisbijstand aan en sommige aanbieders bieden zelfs pakketten aan waar u als consument niet veel aan heeft. De grote kwaliteitsverschillen tussen de diverse verzekeringen en de diverse aanbieders maken het dan ook belangrijk om goed na te denken voor u een verzekering voor reisbijstand afsluit.   Eén van de populairste aanbieders op het gebied van reisbijstand op dit moment, is de aanbieder Touring Verzekeringen. Touring Verzekeringen is al vele jaren gespecialiseerd in het aanbieden van een breed pakket voor reisbijstand, zodat u zonder enige zorgen op vakantie kunt gaan. Meer over de reisbijstandsverzekering van Touring, leest u op deze pagina.   Veel mensen vragen zich af of het wel nodig is om aanvullende reisbijstand af te sluiten. Het antwoord hierop is een volmondig ja. Weliswaar zijn u en uw gezien in de basis vergoed voor medische hulp in het buitenland maar eventuele aanvullende kosten worden niet vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een medisch transport veroorzaakt door een ongeval. Met Touring reisbijstand voor een gezin bent u ook tegen dat soort kosten goed verzekerd.  

 

Welke reisverzekeringen heeft Touring?

Als u kiest voor reisbijstand van Touring, kunt u kiezen uit zes soorten verzekeringen. Twee van deze verzekeringen zijn een geheel jaar geldig en twee andere reisbijstandverzekeringen zijn slechts voor één reis geldig. Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie of gaat u vaak enkele dagen weg, dan is het verstandig om een reisverzekering voor het gehele jaar af te sluiten. Gaat u één keer per jaar op vakantie en blijft u voor de rest van het jaar in België, dan kunt u beter een reisbijstandsverzekering afsluiten voor één reis. In dit geval bent u namelijk goedkoper uit, maar bent u tijdens uw reis wel goed verzekerd.

 

Kiest u voor een verzekering voor een geheel jaar, dan kunt u kiezen uit vier pakketten:

Hierbij is de Family Relax de meest voordelige reisbijstandsverzekering, wordt de reisbijstandsverzekering Family Full het meest afgesloten en kunt u voor de verzekeringen Comfort en Global kiezen als u net wat meer verzekering af wil sluiten voor uw gezin. Het is niet zo verassend dat de Family Full het populairst is. Deze reisverzekering van Touring geeft namelijk een fikse dekking welke een jaar lang geldig is. Voor slechts € 101 zijn u en uw gezin een heel jaar verzekerd voor eventuele problemen die tijdens een reis in het buitenland opspelen. In de volgende alinea vertellen we hoe goed de dekking van Touring Reisbijstand werkelijk is.   Kiest u voor een reisverzekering voor één reis, dan kunt u kiezen voor de verzekeringen Explore en Snow Card. Zoals de naam het al verklapt, is de Touring Reisbestand verzekering Snow Card voornamelijk geschikt voor mensen die op wintersport gaan en zich goed willen verzekeren. Dit is verstandig daar een wintersport dekking niet onder de reguliere verzekering valt. De Touring Reisbestand verzekering Explore is daarentegen meer geschikt voor vakanties in warme landen, omdat u bij deze verzekering niet extra hoeft te betalen voor skibijstand. Een goede reisverzekering dekt zelfs de kosten van een gipsvlucht. 

 

Wat valt er onder een Touring Reisbijstand verzekering?

Als u een Touring Reisbijstand verzekering afsluit, bent u altijd persoonlijk verzekerd in het geval van problemen. Touring verzekeringen hanteert een wereldwijde dekking voor alle reizen. Citytrips, strandvakanties en auto vakanties, alles wordt vergoed. Wel is het belangrijk om te beseffen dat Touring pechbijstand niet standaard in een reisverzekering zit. Indien u of uw gezien met de wagen naar het buitenland gaat dan is het aan te raden om ook Touring pechverhelping in de reisbijstandsverzekering op te nemen. Indien u dit doet dan bent u gedekt tegen eventuele problemen aan uw auto. Zo heeft u bij de reisverzekering van Touring recht op pechverhelping Europa, waarbij u zeven dagen per week en 24 uur per dag gebruik kunt maken van de diensten van de ervaren medewerkers van de wegenhulp van Touring. Om u in Europa van dienst te kunnen zijn werkt de Belgische verzekeraar samen met een aantal betrouwbare partners. Bij de goedkoopste reisbijstand voor uw gezien betaald u slechts € 30,- voor 1 jaar pechverhelping in Europa. Indien u niet met de eigen wagen verder kunt vergoed Touring ook nog eens 15 dagen een vervangwagen.   Dit betekent dat u niet alleen de gemaakte hospitalitatiekosten op vakantie vergoed krijgt, maar ook dat u recht heeft op wegenhulp als u pech krijgt met uw auto op vakantie. De reisbijstandsverzekering van Touring is dus niet alleen een verzekering voor u als persoon, maar kan ook zeker gezien worden als uitgebreide autopech verzekering.  

 

Kortlopende bijstand op reis

Veel mensen hebben meer baat bij een kortlopende reisverzekering of een kortlopende bijstand. Denk bijvoorbeeld aan een één jaarlijkse wintersport met uw familie. Als u buiten die ene vakantie niet buiten de Belgische grenzen komt dan volstaat Touring Reisbijstand voor een enkele reis. U en uw gezin zijn dan gedekt voor de duur van een enkele reis. Daarbij doet deze kortlopende reisverzekering kwa dekking niet onder voor de langlopende reisbijstandsverzekeringen van Touring. De goedkoopste variant heeft een vanaf prijs van slechts € 20,-. Vervolgens is het mogelijk om aanvullende zaken zoals bagageverlies gedekt te hebben. Wederom is het voor mensen die met de wagen op reis gaan verstandig om Touring Wegenhulp aan het pakket toe te voegen. Voor € 3 per dag kunt u gebruik maken van pechverhelping in 40 Europese en aangrenzende landen. Dit 24 uur per dag en 7 dagen per week.