Pechverhelping buitenland voor de wintersporter

Wegenhulp formules

Gaat u dit jaar op wintersport en wilt u met uw eigen vervoer reizen? Dan is het niet alleen een must om winterbanden aan te schaffen aangezien winterbanden verplicht zijn, maar is het ook verstandig om een pechverhelping verzekering af te sluiten. Wat een pechverhelping verzekering precies is, welke dekking u krijgt bij het afsluiten van een pechverhelping verzekering en waarom pechverhelping buitenland en Europa een must voor wintersporter is, leest u in dit artikel.

 

De pechverhelping verzekering: een korte introductie

De pechverhelping verzekering is een verzekering die u afsluit om uzelf en uw reisgezelschap te beschermen tegen de risico’s van autopech tijdens uw wintersportvakantie. De verzekering wordt ook wel een auto pech verzekering of reisbijstand voor een gezin genoemd en betreft simpelweg een reisverzekering voor wintersport. Heeft u een pechverhelping verzekering afgesloten en krijgt u autopech als u onderweg bent voor uw wintersport vakantie met de auto, dan kunt u beroep doen op de verzekeringsmaatschappij achter uw pechverhelping verzekering om u te helpen.

 

De dekking van de pechverhelping verzekering

De hulp die u krijgt als u een pechverhelping verzekering heeft afgesloten, is afhankelijk van de dekking die u ontvangt bij uw verzekering. Heeft u een wat minder uitgebreide verzekering, dan krijgt u bij pechverhelping in het buitenland hulp in de vorm van ondersteuning van de Belgische Wegenwacht of de lokale Wegenwacht in het land waar u zich bevindt. Heeft u een wat meer uitgebreide dekking, dan kunt u ook hulp ontvangen in de vorm van een Touring vervangwagen of een taxi om u alsnog naar uw bestemming te brengen. Enkele zaken die onder de dekking van uw pechverhelping kunnen vallen, zijn de volgende:

-        Pechverhelping in het buitenland en in Europa in de vorm van ondersteuning van de (lokale) Wegenwacht of Touring Wegenhulp.

-        Pechverhelping in Europa in de vorm van ondersteuning van een lokale garage. De kosten of een deel van de kosten worden mogelijk vergoed door de verzekering (afhankelijk van de dekking van de verzekering).

-        Pechverhelping in Europa in de vorm van een vervangwagen.

-        Pechverheling in Europa in de vorm van taxivervoer voor het snel en gemakkelijk voortzetten van de reis.

 

Hoe meer dekking u heeft bij de pechverhelping verzekering, des te hoger de prijs van de verzekering. U kunt voor een groot deel dan ook zelf bepalen hoeveel geld u ongeveer wil betalen voor uw verzekering voor autopech onderweg.

 

Pechverhelping buitenland en Europa een must voor wintersporter: waarom?

Wie op wintersportvakantie gaat en zijn of haar eigen auto meeneemt om te reizen, wordt aangeraden om altijd een goede pechverhelping verzekering af te sluiten. Waarom het afsluiten van een pechverhelping verzekering verstandig is en welke risicofactoren ervoor zorgen dat u zeker een pechverhelping verzekering nodig heeft, leest u in onderstaande alinea’s.

 

Het belang van het afsluiten van een pechverhelping verzekering

Als u op wintersportvakantie gaat, zijn er twee zaken die het belangrijk maken dat u een pechverhelping verzekering afsluit. De eerste reden dat een pechverhelping verzekering zeker een aanrader is, heeft te maken met het feit dat u met uw auto lange afstanden af gaat leggen. U moet namelijk naar de vakantiebestemming van uw wintersportvakantie rijden, die vaak niet in de directe omgeving van uw woning ligt. Hoe meer u moet rijden, des te meer kans u heeft dat uw auto op de een of andere manier kapot gaat. Het feit dat u een lange afstand af moet leggen is dan ook een goede reden om een goede verzekering voor autopech af te sluiten.

 

Een andere reden waarom het afsluiten van een pechverhelping verzekering belangrijk is, heef te maken met het feit dat u onder extreme weersomstandigheden gaat rijden. Als u in eigen land rijdt, rijdt u vaak onder een vrij mild klimaat en heeft u niet zo snel problemen met uw voertuig door lage temperaturen en sneeuw. Op uw wintersportbestemming is dit wel anders, want hier is het veel kouder en ligt er bovendien meer sneeuw. Hierdoor kunt u tijdens uw wintersportvakantie te maken krijgen met problemen die u in eigen land niet zo snel zal ervaren, zoals een bevroren handrem of bevroren autoportieren.

 

Risicofactoren voor een pechverhelping verzekering

Er zijn enkele risicofactoren die ervoor zorgen dat u zeker een pechverhelping verzekering nodig heeft, namelijk:

-        U rijdt een oude, versleten auto.

-        U rijdt een auto waarmee u al regelmatig autoproblemen heeft gehad.

-        U rijdt een auto die al lang niet meer op controle is geweest bij de garage.

-        U rijdt een auto die al lang niet meer onderhouden is.

 

Heeft u een oude, versleten auto, heeft u al regelmatig autoproblemen in eigen land of heeft u een auto die weinig controles of onderhoud heeft gehad, dan is het extra verstandig om een pechverhelping verzekering af te sluiten. Met deze auto heeft u namelijk meer kans om pech te krijgen.

 

Het afsluiten van een pechverhelping verzekering

Het afsluiten van reisbijstand voor een gezin of reisbijstand voor een persoon in de vorm van een pechverhelping verzekering is erg eenvoudig. Zo zoekt u verschillende soorten pechverhelping verzekeringen voor pechverhelping vergelijken, vindt u eenvoudig de beste verzekering met de meest aantrekkelijke premie en kunt u deze verzekering direct afsluiten. En wilt u een verzekering afsluiten voor tijdelijke pechverhelping in Europa? Dan kunt u op zoek gaan naar tijdelijke verzekeringen voor pechverhelping in het buitenland en kunt u deze met elkaar vergelijken om de beste verzekering te vinden.


Wegenhulp formules