een kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wegenhulp formules

 

Als u een reisverzekering wil afsluiten om onvoorziene kosten tijdens uw vakantie te verzekeren voor een vergoeding, kunt u zelf kiezen of u een kortlopende reisverzekering afsluit of toch een doorlopende reisverzekering kiest. Allianz Assistance BE biedt zowel kortlopende reisverzekeringen als doorlopende reisverzekeringen aan, maar wat is het verschil precies? Meer over de kortlopende verzekering, de doorlopende verzekering en het verschil tussen beide reisverzekeringen België, leest u in dit artikel. Na afloop weet u wat een reisverzekering is.  

 

De kortlopende reisverzekering

kortlopende reisverzekeringDe kortlopende reisverzekering is een verzekering die u afsluit voor u op vakantie gaat. Maakt u tijdens uw vakantie onvoorziene extra kosten, bijvoorbeeld omdat u te maken krijgt met een ongeluk en naar het ziekenhuis moet, omdat u uw bagage verliest en hierdoor extra kosten moet maken of omdat u tijdens uw vakantie te maken krijgt met autopech en de garage moet betalen, dan worden deze kosten (voor een deel) door de verzekering vergoed. De kortlopende verzekering geldt alleen tijdens de vakantie waarvoor u de verzekering afsluit. Gaat u na deze vakantie nog een keer op vakantie, dan dient u een nieuwe verzekering af te sluiten. De kortlopende verzekering geldt dus niet het hele jaar, maar geldt per vakantie. Staat u op het punt een lastminute vakantie te boeken en heeft u geen doorlopende reisverzekering? Kies dan net als uw lastminute vakantie voor een lastminute kortlopende reisverzekering voor uw vakantie.  

 

De doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering doet hetzelfde als de kortlopende verzekering, maar is in tegenstelling tot de kortlopende verzekering niet slechts geldig voor één vakantie. Sluit u deze verzekering af, dan bent u namelijk verzekerd voor alle reizen die u in het jaar maakt. De dekking van de verzekering is verder hetzelfde, maar de doorlopende reisverzekering loopt simpelweg langer door. De looptijd van de verzekering is dan ook het belangrijkste verschil tussen beide soorten reisverzekeringen. De meeste doorlopende reisverzekeringen sluit u af voor een jaar en worden automatisch verlengt. Nadat het jaarcontract is afgesloten is de verzekering maandelijks opzegbaar, tenzij u direct bijtekent voor een langere periode. Na het afsluiten van een doorlopende reisverzekering hoeft u zich dus nergens zorgen over te maken en kunt u met een gerust hart gaan en staan waar u wilt. Is de doorlopende reisverzekering nuttig? Jazeker, helemaal wanneer u meer dan eens per jaar op vakantie gaat of uzelf in het buitenland begeeft.  

 

Kies de juiste verzekering

reisverzekeringen vergelijkenDe kortlopende reisverzekering is voornamelijk interessant voor mensen die één tot twee keer per jaar op vakantie gaan. Omdat de doorlopende reisverzekering in dit geval te duur is voor de dekking die u krijgt en de looptijd van de verzekering, is de kortlopende verzekering voor deze doelgroep interessanter. Gaat u vaker dan twee keer per jaar op vakantie en wilt u altijd goed verzekerd zijn? Dan is het zowel voordeliger als gemakkelijker om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. In dit geval bespaart u uzelf namelijk niet alleen de moeite om steeds een nieuwe verzekering af te sluiten, maar bent u over het algemeen ook voordeliger uit. Om te bepalen welke verzekering het beste bij u past, wordt aangeraden om tijd te investeren in reisbijstand vergelijken voor u kiest voor reisbijstandsverzekering afsluiten.


Wegenhulp formules