Koffer inpakken 2.0 – Inpaktips voor uw vakantie 

Wegenhulp formules

Gaat u binnenkort op vakantie? Dan ziet u waarschijnlijk zoals velen ook op tegen uw koffer in pakken. Veel mensen struggelen met het inpakken van een koffer. Lees in dit artikelen meer over hoe u uw koffer goed kunt inpakken en wordt een pro op inpak gebied.  

1. Check de weersvoorspellingen

Voordat u überhaupt kleren uit de kast gaat halen, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke temperaturen u kunt verwachten. Gaat u bijvoorbeeld in de zomer naar een stad, zult u bijvoorbeeld minder vestjes en jasjes nodig hebben dan wanneer u in de zomer naar het strand gaat. Check ook vooral de luchtvochtigheid van uw bestemming. Zo weet u of het ’s nachts snel afkoelt of niet.  

2. Maak een inpaklijst

inpak tipsOm zeker te zijn dat u niks vergeet, is het handig om een inpaklijst te maken. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt dit bijvoorbeeld doen op http://ikneemmee.nl/. Hier kunt u per categorie aanvinken wat u zelf graag mee wilt nemen. Wanneer de lijst klaar is kunt u deze uitprinten. Wanneer u dit teveel werk vindt, kunt u ook de app ‘packpoint’ downloaden. U vult gegevens in als geslacht, reisduur, reisbestemming en het doel van uw reis. Op basis van deze gegevens maakt de app een persoonlijke inpaklijst voor u.  

3. Vakantie activiteiten

Bedenk goed van te voren wat u nou precies gaat doen op vakantie. Dit is essentieel in uw kledingkeuze. Wanneer u een flink stuk gaat wandelen geeft u waarschijnlijk de voorkeur aan vooral praktische kleding. Houdt u bijvoorbeeld meer van zonnen of shoppen geeft u waarschijnlijk de voorkeur aan kleding dat wat meer fashionable is. Houdt dus bij het uitzoeken van uw kleding goed de activiteiten van de vakantie in uw achterhoofd.  

4. Bepaal de hoeveelheid kleding

Voordat u kleding gaat uitzoeken is het handig om te bedenken hoeveel shirtjes, jurkjes, broeken, jasjes etc. u nodig zult hebben. Gaat u bijvoorbeeld 14 dagen op vakantie en is er geen mogelijkheid om te wassen op uw bestemming, is het handig om 14 bovenstukken mee te nemen; shirtjes en jurkjes. Is er wel een mogelijkheid om te wassen kunt u dit eventueel halveren.  

5. Duik uw kledingkast in

Eindelijk! U mag uw kledingkast induiken. Pak alle kleding die u graag mee wilt nemen op vakantie en leg het per categorie op de grond. Aldus, shirtjes bij shirtjes, jasjes bij jasjes etc. Nu is het tijd om tellen. U heeft net al besloten hoeveel kledingstukken u van elke categorie wilt meenemen. U zult dus moeten gaan elimineren. De handigste methode is om gewoon de zwaarste kledingstukken thuis te laten.  

6. Inpakken als een pro

Het is nu tijd om uw kleren in de koffer te gooien. Ook hier is een dergelijke techniek handig. Kijk het filmpje hieronder hoe u het beste een koffer in kan pakken. https://www.youtube.com/watch?v=L5UlxHsgD58  

Bagage verzekeren en stappen bij diefstal

Handige tip! Bagage inpakken is een, maar bagage vervoeren is een tweede. Overweeg een reisbijstandsverzekering om uw bagage te verzekeren zodat u in geval van diefstal geen schade oploopt. U heeft al snel voor een paar honderd tot duizenden euro's bagage mee. Een goede verzekering helpt u ervoor te zorgen dat u alles vergoed krijgt. Is uw bagage kwijt? Lees dan hier welke stappen u moet ondernemen.


Wegenhulp formules