Goed voorbereid op vakantie naar Griekenland

Wegenhulp formules

Wanneer u op vakantie gaat naar Griekenland is het belangrijk een paar dingen op orde te hebben. Niks is belangrijker dan een goede voorbereiding op de vakantie. Lees in dit artikel hoe u goed voorbereid op vakantie kunt gaan naar Griekenland. Hierbij besteden wij aandacht aan benodigde documentatie zoals visum, medicatieverklaringen en inentingen. Omdat het momenteel nogal onrustig is in Griekenland geven wij u ook informatie over handige reisbijstandsverzekeringen waarmee uw spullen zijn verzekerd en u in geval van nood uw vakantie kunt annuleren of herzien.  

 

Benodigde visum en documenten voor Griekenland

Voor een vakantie naar Griekenland is het aanvragen van een visum niet nodig mits uw vakantietermijn minder dan 90 dagen is. U komt het land prima binnen met een geldig document zoals een paspoort of een identiteitsbewijs. Wel is het verstandig om een ruime tijd voordat u op vakantie gaat te checken of uw documenten nog wel geldig zijn in verband met het aanvragen van eventuele nieuwe documenten.  

 

Medicijnen en verklaringen – Belangrijk om te weten

Wanneer u geneesmiddelen gebruikt is het verstandig om een Europees Medisch Paspoort in bezit te hebben. Hierin wordt u medicijngebruik, ziekten of eventuele andere aandoeningen vermeld. Dit paspoort is te verkrijgen bij onder andere uw apotheek of huisarts. Met dit document kunt u aantonen dat uw medicatie legaal is verkregen en voor medische doeleinden wordt meegenomen. Echter, wanneerannulatieverzekering u geneesmiddelen gebruikt die onder de opiumwet vallen, heeft u een schengenverklaring nodig. Een schengenverklaring is echt een must-have wanneer u reist met dit soort medicijnen. U bent namelijk zelfs strafbaar wanneer u reist zonder deze verklaring. Zo zou u opgepakt kunnen worden wegens het smokkelen van drugs. Gevolg is verstrengeling in allerlei procedures waarbij u moet aantonen dat de medicijnen voor medische doeleinden via legale weg zijn verstrekt. Enorm vervelend wanneer u denkt te kunnen gaan genieten van een heerlijke vakantie in Griekenland. Dan zit u er niet op te wachten een deel van deze vakantie in de cel of op het politiebureau door te brengen. Erger nog, stel dat u afhankelijk bent van uw medicatie en deze wordt in beslag genomen, dan kunt u zelfs lichamelijke problemen krijgen.  

 

Ziektes en inentingen voor Griekenland

Er zijn voor Griekenland geen inentingen verplicht gesteld. Echter, wanneer u langer dan vier weken in de natuur rondbrengt, of bijvoorbeeld gaat kamperen in een periode van maart tot november, wordt er een intenting tegen teken encefalitis aanbevolen. Dit is een hersenontsteking die door een virus wordt veroorzaakt. Het virus wordt verkregen via tekenbeten en is voornamelijk te verkrijgen wanneer u in bosachtige gebieden of hoog gras loopt. Wanneer u besluit oannulatieverzekeringm geen inenting te nemen, is het alsnog verstandig om deet te gebruiken tegen de teken. Ook komt er in Griekenland rabiës voor, ook wel hondsdolheid genoemd. Rabiës is een virus infectie van de hersenen. Deze infectie van het centraal zenuwcentrum is dodelijk wanneer de symptomen aanwezig zijn. Hondsdolheid wordt overgebracht door speeksel van een besmet zoogdier. Wanneer u van plan bent om in Griekenland veel met dieren te werken, is het verstandig een inenting tegen rabiës te overwegen.  

 

Annulatieverzekering Griekenland

Verder is het verstandig om een reisverzekering en/of annulatieverzekering af te sluiten wanneer u op vakantie gaat naar Griekenland. Veel vakantiegangers zijn bang voor wat er de komende weken gaat gebeuren in Griekenland. Op dit moment zijn de EU parlementariërs druk in overleg met de Griekse overheid om plannen te maken voor het oplossen van de economische crisis. Griekenland is failliet en de Europese Unie weigert nog meer geld te investeren in Griekenland tenzij zij hervormen en gaan bezuinigen. Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor de Grieken en ook vakantiegangers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat toeristen maken zich zorgen over de pinautomaten, supermarkten en het verloop van hun vakantie. Op dit moment blijken toeristen hier nog niet zoveel last van te hebben, maar dat zou natuurlijk zomaar eens kunnen veranderen in een paar weken tijd. Stel dat het hotel wat u boekt failliet gaat, wat doet u dan? Of wat als de pinautomaten niet meer werken en het hele land in chaos is. Wilt en kunt u dan nog wel gaan? Als u geen reisbijstandsverzekering of annulatie verzekering heeft kunt u fluiten naar uw geld en uw vakantie. Daarom is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer de situatie in Griekenland verslechterd, kunt u te allen tijde uw vakantie nog annuleren zonder al uw geld kwijt te zijn. Zo zou u bijvoorbeeld een Touring annulatieverzekering kunnen afsluiten en op uw gemak een andere vakantiebestemming kunnen uitzoeken. 

 

Reisverzekering Griekenland

Ook is het afsluiten van een kortlopende reisverzekering aan te raden. Uw Belgische zorgverzekeraar dekt niet alle kosten wanneer u in Griekenland medische zorg nodig heeft. Bovendien wordt uw bagage ook mee verzekerd, net zoals schade aan uw accommodatie of andere eigendommen. Gaat u vaker dan één keer per jaar op vakantie, dan is een tijdelijke reisverzekering soms minder passend en is het verstandig om een doorlopende reisverzekering te overwegen. Meer informatie over de diverse Touring reisverzekeringen vindt u hier. Reisbijstand formules    


Wegenhulp formules