De FIS Pisteregels

Wegenhulp formules

Ken De FIS Pisteregels Voor Uw Eigen Veiligheid, Voorkomen is beter dan genezen. U kunt nog zo’n goede reisbijstandsverzekering hebben, betrokken raken bij een ongeval blijft vervelend en is vaak onnodig. Er zijn namelijk regels op pistes die in alle wintersportgebieden gelden en ervoor zorgen dat, indien iedereen zich aan de regels houdt, de kans op ongevallen een flink stuk lager is dan wanneer iedereen maar wat doet.

 

Verantwoord pistegebruik voorkomst ongevallen

In basis draait alles om verantwoord pistegebruik. Het maakt niet uit of u skiet, snowboard of langlauft. Wanneer u de piste op gaat dient u, hoe aantrekkelijk het soms ook is om de grenzen op te zoeken, gebruik te maken van de pistes volgens de FIS pisteregels. Toch kennen nog maar weinig mensen deze regels en gebeuren er nog regelmatig onnodige ongevallen. Het feit dat wintersporters niet bekend zijn met de FIS regels is een doorn in het oog van de reisbijstandsverzekeraars. Zij zien te vaak claims binnenkomen van mensen die onnodig ten val zijn gekomen. Gevolg? De premie gaat omhoog omdat het de verzekeraar veel geld kost en het slachtoffer wordt er ook niet beter van. Wat u er aan kunt doen? Ken de FIS pisteregels voor u op wintersport gaat en vertel het voort.

 

Ski-tips

 

De 10 belangrijkste regels voor een veilige wintersport

1. Respecteer uw medemens, denk aan de veiligheid van andere en uzelf bij alles wat u doet.

2. Beheers uw sport en houdt voldoende afstand. Kijk goed vooruit en pas uw snelheid aan op de omstandigheden. Omstandigheden waar u rekening mee dient te houden zijn drukte op de pieste, snelheid van de andere pistegebruikers en het zicht wat u heeft.

3. Kies het juiste spoor zodat u veilig kunt inhalen en ingehaald worden.

4. Inhalen mag altijd, maar zorg ervoor dat je altijd met een ruime boog passeert zodat degene die u inhaalt ruimte heeft om zijn sporen voort te zetten.

5. Na een pauze is het belangrijk goed te kijken waar u de piste weer op kunt en of u daarmee niet in andere hun spoor komt.

6. Let op voordat u gaat stilstaan. Andere op de piste hebben snelheid en u dient een goede plek te kiezen om tot stilstand te komen.

7. De piste beklimmen dient u aan de zijkant van de piste te doen en nummer in het midden. Probeer oversteken van de piste te vermeiden.

8. Aanwijzingen altijd opvolgen en binnen de piste blijven.

9. Help mede-pistegebruikers bij ongevallen, dit is een verplichting. Komt iemand ernstig ten val dan moet u altijd helpen.

10. Draag uw legitimatiebewijs en de papieren van uw reisbijstandsverzekering altijd bij u. Dan weten hulpverleners indien u een ongeval krijgt wie u bent en wie uw verzekeraar is.

 

Veilige wintersport toegewenst!

Wij wensen u een veilig wintersport toe en hopen geen claim te ontvangen. Heeft u nog aanvullingen op deze lijst? Deel die dan met ons en de andere wintersporters.


Wegenhulp formules