Autopech op vakantie

Wegenhulp formules

Pechverhelping Europa  Als u met de auto op vakantie gaat, legt u veel kilometers af. Door de grote afstand die u aflegt en het feit dat uw auto in enkele dagen veel gebruikt wordt, kan het voorkomen dat u autopech krijgt met uw auto. Het is erg vervelend als dit in België gebeurt, maar het is nog vervelender als u in een ander land bent als uw auto het begeeft. In België kunt, indien u een wegenhulp service heeft afgesloten, rekenen op hulp van de Belgische wegenwacht voor bijvoorbeeld touring pechverhelping.. Over de grens is het voor deze Belgische werknemers lastig om u van dienst te zijn. Om ervoor te zorgen dat u bij pech onderweg niet uren langs de snelweg staat in een ander land, wordt daarom aangeraden om een speciale wegenwachtservice, beter bekend als pechverhelping, wegenhulp en pannage af te sluiten. Omdat het gaat om eventuele hulp bij pech onderweg in het buitenland spreken we ook wel over “pechverhelping Europa” of “pechverhelping buitenland”. Wegenhulp zit niet standaard in een reisbijstandsverzekering. Meer over autopech op vakantie en de wegenhulp service die hierbij uitkomst biedt, leest u in dit blog.

 

Wat is een reisbijstand?

Het is belangrijk om te weten dat pechverhelping niet standaard in een reisbijstandsverzekering zit. Om dit duidelijk te maken beginnen we dit blog met een korte introductie over reisbijstand. Wilt u meer weten over deze speciale vakantiedekking dan raden wij u aan om deze pagina te bezoeken. Reisbijstand en pechverhelpingReisbijstand of een reisverzekering is een verzekering die u afsluit voor u op vakantie gaat. Hierbij kunt u ervoor kiezen om een reisverzekering af te sluiten voor het gehele jaar, maar kunt u ook voor de mogelijkheid kiezen om een verzekering af te sluiten voor één reis. Daarbij is het ook nog mogelijk om reisbijstand voor alleen uzelf of voor uw complete gezin af te sluiten. Een reisverzekering sluit u af om mogelijke vervelende situaties tijdens uw reis op te vangen. Normaliter is reisbijstand niet inclusief Europese pechverhelping. Touring Verzekering biedt echter de mogelijkheid om een supplement op de reguliere reisbijstand af te sluiten. Indien u met de wagen op vakantie gaat is dit zeker een aanrader. Krijgt u bijvoorbeeld pech onderweg, dan bent u blij dat u een reisverzekering heeft afgesloten. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat u geholpen wordt bij pech onderweg.   

 

Wat kan ik met een reisverzekering bij pech op vakantie?

Touring Pechverhelping EuropaAls u autopech op vakantie krijgt kunt u met uw afgesloten wegenwacht supplement hulp krijgen. Let wel: u heeft alleen recht op pechbijstand indien u ook daadwerkelijk pechverhelping heeft afgesloten. Touring Wegenhulp is een dergelijke pechverhelping service met partners door heel Europa. Als u goed voorbereid op reis wilt gaat dan is het altijd aan te raden om zowel reisbijstand en pechverhelping af te sluiten. Zodat u zowel pannage in België als in het buitenland kunt krijgen. Prijstechnisch is een combinatie tussen beiden vaak interessant. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw auto opgehaald wordt voor reparatie, dat uw auto versleept wordt of dat uw auto ter plekke gerepareerd wordt. Is er geen reparatie mogelijk op korte termijn, omdat de problemen aan uw auto vrij ernstig zijn? Dan kunt u met uw verzekering zelfs aanspraak doen op een vervangende auto, zodat u niet zonder vervoer achter blijft en uw vakantie gewoon kunt voortzetten. Touring Wegenhulp, ook wel bekend onder de naam Touring Pechverhelping, heeft een dergelijke buitenland dekking. Indien u met pech te maken krijgt vergoed Touring verzekeringen voor 15 dagen een vervangwagen. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport dan kunt u dus met de vervangwagen uw reis vervolgen en uw eigen wagen een week later weer ophalen. In feite zorgt een verzekering voor uw vakantie er dus voor dat u geholpen wordt bij pech op vakantie en dat de vervelende situatie met uw auto uw vakantie niet verpest. Zeker als u op vakantie gaat met een oude auto, wordt aangeraden om een verzekering met pechverhelping voor deze vakantie af te sluiten. Al rijdt uw auto nog prima als u in België bent: oudere auto’s hebben toch meer kans op defecten. Ook als uw auto nog prima rijdt in België, kan het dus voorkomen dat u in een ander land ineens te maken krijgt met pech op vakantie.  

 

Pechverhelping buitenland en pechverhelping Europa

Touring WegenhulpDe meeste mensen die met de auto op vakantie gaan blijven binnen Europa. In dat geval biedt Touring Wegenhulp voor Europa uitkomst. Deze pechverhelping is geschikt voor buitenlandse autoreizen binnen 40 Europese en aangrenzende landen. Indien u in een van deze landen met pech onderweg te maken krijgt dan kunt u 24/7 bellen naar Touring Verzekeringen. Uiteraard heeft krijgt u support in uw eigen taal. De support desk van Touring verzekeringen neemt vervolgens contact op met een van haar lokale partners. Vervolgens kunt u, afhankelijk van uw dekking, uw auto laten verslepen naar de garage van uw keuze. Indien blijkt dat uw auto niet direct weer op weg kan krijgt u voor maximaal 15 dagen een vervangwagen.  

 

Pechverhelping in combinatie met reisbijstand en een annulatieverzekering

Gaat u op vakantie dan heeft u vaak wel een reisbijstandsverzekering afgesloten. Niet iedereen sluit naast reisbijstand een annulatieverzekering af. Stel dat u te maken krijg met een ongeval met uw wagen dan bent u weliswaar gedekt tegen eventuele verslepings en reparatiekosten voor uw wagen. Echter, als het ongeval zo ernstig is dat u de reis niet kunt vervolgen krijgt u zonder annulatieverzekering niet uw vakantie kosten terug. Om hier tegen verzekerd te zijn is het handig om een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld een Touring Annulatieverzekering af te sluiten. Op die manier bent u te allen tijde vergoed tegen eventuele schade en problemen. Wegenhulp formules


Wegenhulp formules