Annulatieverzekering

U kunt een annulatieverzekering reis afsluiten bij gespecialiseerde verzekeraars zoals Touring Verzekeringen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende pakketten en dekkingen van Touring. Middels de buttons kunt u eenvoudig meer informatie vinden over de verschillende pakketten en de daar bijbehorende dekkingen.

 
No Stop Relaxed
83per Jaar
No Stop Full
135,50per Jaar
Annulatieverzekering
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 2500/p
---
Franchise
€ 50/p
Nee
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 1500/p
€ 2500/p
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1500/p
€ 1500/p
 Meer infoMeer info
 
No Stop Tempo
33
Annulatieverzekering
Terugbetaling
€ 1000/p
Franchise
Nee
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 1000/p
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1000/p
 Meer info

Een annulatieverzekering, een veelgebruikte term in relatie tot het boeken van een vakantie. Op andere pagina's hebben we aandacht besteed aan de vraag wat een reisbijstandsverzekering is. Daarin concludeerden we dat reisbijstand eigenlijk onmisbaar is voor een ieder die onbezorgd op vakantie wilt. Naast de reguliere reisverzekering is de touring annulatieverzekering reis een van de populairste en meest afgesloten verzekeringen voor een vakantie. Waarom is dit zo en wat dekt een touring annulatieverzekering allemaal? In dit artikel behandelen wij stapsgewijs de verzekering en beantwoorden we de volgende vragen:

 • Wat is een annulatieverzekering precies?
 • Wat wordt er gedekt door een annulatieverzekering?
 • Wanneer boek ik een annulatieverzekering?
 • Waar moet ik op letten?
 • Wat zijn de tarieven van een dergelijke verzekering?
 • Waar kan ik een annulatie afsluiten?

 

Wat is een annulatieverzekering precies?

Een annulatieverzekering biedt dekking tegen onvoorziene financiële kosten. Hierbij moet u denken aan situaties waarbij u onverhoopt, bijvoorbeeld door ziekte, niet op vakantie kunt. Tegelijkertijd biedt een annulatie bescherming tegen de kosten die u maakt indien u de vakantie onverhoopt stop moet zetten, bijvoorbeeld als uw huis af is gebrand terwijl u op vakantie bent.  

 

Wat wordt er gedekt door een annulatieverzekering?

Zoals u in bovenstaande alinea heeft kunnen lezen dekt een annulatieverzekering reis eventuele financiële kosten in geval van annuleren of afbreken van uw reis. In de volgende situaties kunt u een beroep doen op een annulatieverzekering:

 • Materiele schade aan uw huis: Denkt u hierbij aan het eerder genoemde afbreken van uw vakantie in verband met het afbranden van uw huis.
 • Ziekte of overlijden van een naaste: Mocht er een naast familielid ernstig ziek worden gedurende uw vakantie dan wilt u natuurlijk direct naar huis. Een annulatieverzekering dekt eventuele kosten die dit met zich meebrengt.
 • Ziekte van uw zelf: Mocht u zelf, of iemand uit uw gezin, ernstig ziek worden op vakantie of dan kunt u een beroep doen op de verzekering.
 • Arbeid gerelateerde zaken: Indien uw verlof onverhoopt wordt ingetrokken of indien uw arbeidsovereenkomst wordt opgezegd kunt u een beroep doen op de annulatie.
 • Diefstal: Stel dat u op vakantie wilde met de wagen en deze wordt vlak voor vertrek gestolen dan dekt de annuleringsverzekering reis eventuele kosten.

Andere zaken die worden gedekt door een annuleringsverzekering vindt u rondom oorzaken zoals overlijden, scheiding, het moeten afleggen van een examen, juridische problemen waarvoor u naar de rechtbank dient te gaan, weigering van uw visum. Daarbij is het wel zo dat de dekking per verzekeraar verschilt. De annulatieverzekering van Touring Verzekeringen staat hoog aangeschreven. Reisbijstand formules

Veel stellen die niet samenwonen vragen zich af zij samen een annulatieverzekering af dienen te sluiten of een aparte. De voorwaarden van de meeste aanbieders van een annulatie zijn hierin eenduidig: indien u een gezamelijke annuleringsverzekering wilt afsluiten dan dient u “onder een dak te wonen”. Echter, men hoeft niet op hetzelfde adres gedomicilieerd te zijn. Dit betekent dus dat u een touring annulatieverzekering reis voor u en uw partner af kunt sluiten. Het is dus niet noodzakelijk om twee aparte verzekeringen te boeken. Op de site van Touring Verzekeringen leest u meer over de annulatie voor stellen.  

 

Wanneer boek ik een annulatieverzekering?

Eenieder die op vakantie gaat doet er goed aan om ten minste een reisbijstandsverzekering in combinatie met een annulatieverzekering reis af te sluiten. Veel touroperators bieden de mogelijkheid om een annulatieverzekering reis af te sluiten tijdens het boeken van de reis. Let er goed op dat de verzekering bij een touroperator vaak duurder is in vergelijking met een directe boeking bij de verzekeraar zelf. Het beste boekt u een annuleringsverzekering bij bijvoorbeeld Touring Verzekeringen of Europ Assistance. Dit gezegd hebbende dient u de verzekering af te sluiten voordat op vakantie gaat. De verschillende Belgische verzekeraars hanteren allen andere voorwaarden. Soms wordt er een maximum aantal dagen na boeking van de reis geëist waar anderen wensen dat u minimaal een x aantal dagen voor vertrek de verzekering afsluit. Bekijk dus welke voorwaarden uw reisverzekeraar hanteert en voorkom dat u onverzekerd op vakantie gaat.  

 

Waar moet ik op letten?

Bij het afsluiten van een annulatieverzekering reis doet u er verstandig aan om te bekijken hoe groot de dekking van de betreffende verzekering is. Zo hanteren de verschillende Belgische verzekeraars verschillende maatstaven voor bijvoorbeeld de graad van verwantschap. Niets is vervelender om tijdens de vakantie te beseffen dat u niet goed genoeg verzekerd bent tegen eventuele financiële kosten voor een terugreis.Ten tweede is het mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten voor een individu of voor een heel reisgezelschap. Als u met uw gezin reist dan spreekt het voor zich dat u uw hele gezin binnen de dekking wilt hebben. In die situatie is een gezinsverzekering de oplossing. Reist u met vrienden dan vervalt het verwantschap. Let dus goed op welke annulatieverzekering het hele gezelschap, ook indien u geen familie bent, dekt. Ten derde is de dekking natuurlijk heel belangrijk. Elke verzekeraar hanteert weer andere tarieven en voorwaarden. Dit betekent dat de limieten van de terugbetaling, de gedekte risico’s alsook de kosten van een eventuele franchise verschillen. U doet er goed aan om een annulatieverzekering reis te selecteren welke een volledige dekking heeft. Zo verzekerd u zich ook voor eventuele verassingen.Ten slotte bestaat er een verschil tussen een “doorlopende” annuleringsverzekering en een “tijdelijke” variant. Het principe van een doorlopende reisverzekering kennen we meer van onze noorderburen. In geval van een touring annulatieverzekering werkt het principe eenvoudig. Indien u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of reizen naar het buitenland gaat dan is een doorlopende/ jaarlijkse verzekering vaak interessant geprijsd. Dit geldt ook voor reizen van meerdere maanden achtereen. Gaat u slechts een korte tijd op reis dan kunt u wellicht beter een tijdelijke annulatieverzekering afsluiten. Dit is bijvoorbeelf handig met de touring tijdelijke reisbijstand. Op die manier bent u voor een enkele reis optimaal verzekerd. Hier kunt u de algemene voorwaarden lezen van touring.

 

Wat zijn de tarieven van een dergelijke verzekering?

De tarieven van de verschillende verzekeraars lopen uiteen. Een van de goedkoopste verzekeraars op het gebied van een annuleringsverzekeraar is Touring Verzekeringen. Op deze pagina leest u meer over de annulatieverzekering van Touring. In de meeste gevallen is goedkoop vaak duurkoop. De goedkopere varianten hebben vaak een franchise en een beperkte dekking. Op de website van Touring kunt u meer informatie vinden over deze verzekeringen.

 

 
No Stop Relaxed
83per Jaar
No Stop Full
135,50per Jaar
Annulatieverzekering
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 2500/p
---
Franchise
€ 50/p
Nee
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 1500/p
€ 2500/p
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1500/p
€ 1500/p
 Meer infoMeer info
 
No Stop Tempo
33
Annulatieverzekering
Terugbetaling
€ 1000/p
Franchise
Nee
Reiscompensatie
Terugbetaling voor verloren dagen
€ 1000/p
Bagageverzekering
Terugbetaling
€ 1000/p
 Meer info