De 7 mooiste stedentrips

Wegenhulp formules

 

Met de kerst achter ons, leven we weer naar de voorjaarsvakantie toe. De voorjaarsvakantie, ook wel de vakantie van de stedentrips genoemd, is een mooie gelegenheid voor een korte get away. Wij hebben hier de 7 mooiste stedentrips op een rijtje gezet. 

 

1. Barcelona

Barcelona

Bovenaan in het lijstje van de mooiste stedentrips staat Barcelona. Deze Catalaanse hoofdstad staat geheel terecht op de eerste plek. Barcelona is een stad die zoveel te bieden heeft. De stad is een perfecte combinatie van strand en stad. Op het strand kunt u lekker uitrusten en in de stad vindt u een overweldigend aanbod van bezienswaardigheden en restaurants. De stad heeft veel interessante cultuur en een erg groot aanbod aan geweldige architectuur. Ook kunt u goed uitgaaan in Barcelona. 

Barcelona heeft een bijzonder aangenaam klimaat. Het voorjaar en het najaar zijn de beste tijden om deze geweldige stad te bezoeken.

2. Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam heeft het tweede plekje in de lijst verdiend. Vergeleken met steden als Barcelona of Parijs, is deze stad zelfs redelijk klein. Echter, Amsterdam is helemaal hot! De bestemming is super populair. Ook veel Nederlanders boeken steeds vaker een weekendje Amsterdam. De stad combineert de Nederlandse gezelligheid met een mooi historisch centrum bestaande uit parkjes, pleintjes en prachtige grachtenpanden. Ook heeft Amsterdam de mooiste musea.

Amsterdam heeft niet het bijzondere aangename klimaat zoals Barcelona. De beste periode om Amsterdam te bezoeken is tussen het voorjaar, de zomer en het najaar.

 

 

3. Londen

Londen

Deze metropool is bijzonder populair, en daarom heeft het ook geheel terecht het derde plekje in deze lijst verdiend. De hoofdstad van Engeland heeft ook ontzettend veel te bieden. Zo vindt u hier geweldig mooie oude gebouwen, grote en mooie parken, prachtige musea en overal is de Britse charme hier te vinden. Ook het uitgaansleven is hier erg goed. Een bezoekje aan de traditionele pubs van Londen zijn daarom ook niet te missen wanneer u het nachtleven van Londen beleeft.

Het klimaat in Londen is helaas regenachtig. Echter, wanneer u in het voorjaar of in het najaar deze metropool bezoekt heeft u nog redelijk kans op goed weer.

 

4. Athene

Ook nu GAtheneriekenland een chaos is, verdient Athene alsnog het vierde plekje in deze lijst. Athene is de oudste stad van Europa. Deze trekpleister is vooral bekend vanwege de mooie overblijfselen uit de oudheid. Zo heeft het meer dan 1200 archeologische plaatsen en meer dan genoeg musea. Ook heeft Griekenland een fantatische keuken en een gehele eigen wijncultuur. Na het heerlijke eten in de Griekse keuken kunt u in Athene ook prima stappen. Het is de uitgaanstad van Griekenland.

Wat veel mensen niet weten van Athene is dat het een mooi wit strand heeft. Zo is er de mogelijkheid om uw stedentrip te combineren met een heerlijke strandvakantie.

De beste reisperiode is het einde van het voorjaar en het begin van het najaar.

 

 

5. Lissabon

Lissabon is een geweldige stad en staat daarom op de trotse vijfde plaats. Volgens vele is dit de stad met de meeste zonuren van Europa. In deze stad hoeft u zich zeker niet te vervelen.

Lissabon

 Lissabon is een stad met veel kunst. Deze zijn te vinden in musea, maar ook op straat of in barretjes. Zo staat Lissabon bekend om de geweldige graffiti. Kunstenaars worden door de gemeente zelf ingehuurd om de stad vol te spuiten met graffiti.

Eten is Lissabon is lastig. Er zijn namelijk zoveel goede restaurants, dat veel toeristen het moeilijk vinden om een restaurantje uit te zoeken. Hetzelfde dilemma is er met het uitgaan. Er zijn namelijk een tal van barretjes te vinden in Lissabon. De gezellige inheemse sfeer zorgt dat u tot laat de bloemetjes buiten kan zetten.

Deze stad heeft een geweldig klimaat waardoor u het hele jaar door hiernaar toe kunt gaan. Echter, de beste reisperiode is ook in Lissabon het voorjaar en het najaar.

 

6. Berlijn

BerlijnWanneer u in Berlijn loopt, ademt u geschiedenis. Het is een bijzondere stad en staat daarom om de zesde plek in dit rijtje. Deze stad is een mix van mooie, oude gebouwen en moderne achitectuur. Berlijn is populair bij jong en oud vanwege de geweldige variatie die de stad biedt.

Berlijn heeft een geweldig aanbod aan musea, cultuur en geschiedenis. Maar u kunt hier ook heel goed winkelen. Het is een van de beste winkelsteden van Duitsland. En ook het uitgaansleven is het fantatisch. Zo heeft deze stad een breed aanbod van kroegen en clubs. Deze stad slaapt nooit en is altijd levendig.

De beste reisperiode voor Berlijn is het voorjaar, de zomer en het najaar.

 

 

7. Venetie

Venetie is een geweldige en vooral unieke stad. Een stad met meer water dan land. Een stad waar u met een boot naar uw hotel wordt gebracht.venetie

Venetie heeft veel te bieden. Zo kunt u heerlijk cultuur snuiven, de geschiedenis van Venetie leren kennen en naar tal van musea gaan. Het is een stad waar gondels worden voorzien van opera zangers en waar u heerlijk kunt genieten.

Wanneer u genoeg heeft van de cultuur en geschiedenis kunt u hier ook heel goed winkelen. In de kleine, schattige straatjes is een breed aanbod van winkels. Vervolgens kunt u op een van de vele terrasjes en restaurantjes neerploffen om uit te rusten. Wanneer u naar Venetie gaat is er een ding zeker gegarandeerd. Het eten is overheerlijk.

De beste reisperiode is in het voorjaar en in het najaar.

 

Met deze 7 steden kan je zeker in de voorjaarsvakantie heerlijk ertussenuit. Even heerlijk vertoeven en heerlijk je rust pakken. Heb je nog moeite met het inpakken van je bagage, kijk dan hier voor wat inpak tips.

 

 

 

 

 

 

 


Wegenhulp formules